facebook_pixel
Kärt återseende i Mass Effect: Andromeda

Kärt återseende i Mass Effect: Andromeda

Avina som vi kände henne i ursprungstrilogin.
Avina som vi kände henne i ursprungstrilogin.

Mass Effect: Andromeda tar sin början precis i skarven mellan Mass Effect 2 och 3, men lejonparten av äventyret äger rum i Andromedagalaxen 600 år senare. Därför faller det sig naturligt att ingen gammal bekant fram tills nu gjort comeback. Citadels virtuella intelligens Avina gör det dock. Hon var en av få som dök upp i hela trilogin och nu blir hon den första att spela en roll i samtliga fyra Mass Effects.

Uppmärksamma märkte henne under gårdagens utbildningsfilm, där hon återigen är en virtuell intelligens men istället för Citadel ska hon guida oss på den “mindre, strömlinjeformade” rymdstationen Nexus. Samma skådespelare, Dannah Feinglass, repriserar rollen och det återstår att se om hon får sällskap av något annat gammalt ansikte. Som man brukar säga: rymden är rund, allt kan hända! (Eller nåt.)

Mass Effect: Andromeda har ännu inget releasedatum och vi får fortsätta nöja oss med “tidigt 2017”.

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar