facebook_pixel
Frog Fractions 2 har hittats

Frog Fractions 2 har hittats

Sätt dig ner, kära läsare. Häll upp ett glas glögg, släng dina yllesocksbeklädda fötter på bordet och häng med på en magisk resa tillbaka till det förlovade året 2012. Någonstans mellan Hotline Miami och Assassin’s Creed III under det mörka oktober hittade Flash-spelet Frog Fractions ut på internet, helt gratis.

Spelet handlade om en groda i ett till en början rätt anonymt spel som förde tankarna till 90-talets glada edutainmentdagar. Skenet bedrog dock å det grövsta, och inom kort utvecklades det till den bisarra kultklassiker som spelet betraktas som idag. Man kan fortfarande spela härligheten på utvecklarna Twinbeards hemsida.

Under 2014 gick en Kickstarterkampanj för Frog Fractions 2 av stapeln. Men det fanns en hake: utvecklarna lovade bygga vidare på mystiken från det första spelet med en lansering under radarn i en annorlunda form och under ett annat namn. Sedan dess har frasen “Är det här Frog Fractions 2?” varit ett stående skämt på internet, men nu verkar vi äntligen ha fått ett positivt svar på den brinnande frågan – den 13 december släpptes det udda managmentspelet Glittermitten GroveSteam, och Frog Fractions 2 finns gömt inuti det (även om det faktiskt kallas för för Frog Fractions 3 i spelets eftertexter).

Mysteriet löstes av Game Detectives, och Kotaku berättar att det enklaste sättet att få tillgång Frog Fractions 2 är genom att använda fyrverkerierna i Glittermitten Grove för att gräva sig ner i marken tills man hittar en mystisk dörr (det finns också en i luften men den är svårare att nå). Kotaku kartlägger också händelseförloppet som lett fram till den här monumentala upptäckten.

Skärmskottet ovan är från Glittermitten Grove eftersom vi på PC Gamer tycker att Frog Fractions 2 är en senkommen julklapp som bäst upptäcks på egen hand.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar