facebook_pixel
CD Projekt Red beviljas enormt bidrag

CD Projekt Red beviljas enormt bidrag

I slutet av september rapporterade vi att polska The Witcher-studion CD Projekt Red hade ansökt om stöd från polska programmet Game INN. Pengarna skulle användas för saker som “City Creation”, “Animation Excellence”, “Cinematic Feel” och “Seamless Multiplayer”. Nu har vi fått reda på att precis alla förslag godkändes.

Hos Wccftech kan vi läsa att CD Projekt Red får en nätt summa på sju miljoner dollar (eller 116 miljoner polska zloty). Den officiella dokumenteringen hittas här (på polska) och av den framgår också att Flying Wild Hog fått bidrag för utvecklingen av spelmotorn Road Hog 2 (en ny version av motorn som användes i Shadow Warrior 2).

Även Dying Light-studion Techland tar en del av kakan med inriktning på utvecklandet av “en prototyp för ett actionrollspel i förstaperson som utspelas i en fantaysvärld” tillsammans med Sniper: Ghost Warrior 3-folket CI Games (teknologi för folk- och djurmassor) och Painkiller: Hell & Damnation-utvecklarna The Farm 51 (“hyper-realistic ballistic missiles” och utökade utvecklarverktyg).

Sist och slutligen vill Bloober Team (Layers of Fear) utveckla ett “självlärande automatiskt system” som reagerar på spelarbeteende inom skräckgenren och förbättrar omspelningsvärdet. Det verkar som att det polska spelundret lever och mår bra!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar