facebook_pixel
Xcom 2 har fått en co-op-modd

Xcom 2 har fått en co-op-modd

xcomcoopXcom 2 är ett fantastiskt spel. Ett av årets allra bästa, i alla fall om du frågar mig.

Med hjälp av den nya karaktärspoolen kunde man säkerställa att karaktärer baserade på verkliga vänner kunde dyka upp i omgång efter omgång, dödas av något läbbigt utomjordiskt väsen bara för att väckas till liv igen.

Nu kan karaktärerna baserade på vänner kontrolleras av faktiska vänner. Xcom 2 har nämligen fått en co-op-modd kallad Tactical Co-Op (Official). Modden bjuder i dagsläget på co-op för två spelare över nätet, men den siffran kommer ökas till 12 så fort som Firaxis godkänner moddmakarnas Dragonpunks kod.

Det finns även ett par begränsningar: modden funkar inte med uppdrag som har en timer, och är inte heller kompatibel med svårighetsgraden Ironman. Den är även lite buggig (givetvis) och utvecklarna är lite osäkra på hur väl den fungerar i samspel med andra moddar (Dragonpunks egna modd Soldiers of Fortune använder samma kod så den kan inte samexistera med Tactical Co-Op, däremot fungerar samarbetet med Guerilla War: Recovery Turn System bra).

Läs mer om hur man spelar modden här.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar