facebook_pixel
Onlinedelen i Mass Effect: Andromeda kommer vara mer valbar

Onlinedelen i Mass Effect: Andromeda kommer vara mer valbar

Lanseringen av Mass Effect: Andromeda närmar sig med stormsteg. Biowares rymdsaga förväntas dyka upp på butikshyllor världen över någon gång i mars nästa år, och nu på torsdag kommer vi få se mycket mer av spelet under Game Awards i Los Angeles.

Game Informer har publicerat en artikelserie om spelet sedan en tid tillbaka, och den här gången handlar det om Andromedas multiplayerdel. Bioware har tidigare provat på helt åtskilda onlineupplevelser (Dragon Age: Inquistion) och multiplayerlägen som har inverkan på enspelaräventyren (Mass Effect 3).

Det sistnämnda fick mycket kritik för att spelare kände sig “tvingade” att spela onlinedelen för att få ett bättre slut, vilket Bioware siktar på att undvika den här gången.

– Du kommer ha alternativet att skicka ett team för att ta sig an sidouppdrag, eller så kan du välja att slutföra dem själv, förklarar Biowares Ian Frazier.

Spelarna ska aldrig känna sig tvingade att spela multiplayer om de inte vill.

– Om du känner dig lurad betyder det att vi gjort något fel.

Belöningarna för multiplayer kommer ändå ha “slingrande grenar till resten av spelet”, så vem vet hur balansen kommer fungera i slutändan. Bioware berättar även att de siktar på att göra onlineuppgörelserna “smidigare, snabbare och mer dynamiska”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar