facebook_pixel
Hitman: Hokkaido

Hitman: Hokkaido

Avslutningen Hitman: Hokkaido räddar helhetsintrycket av säsongen.

IO Interactive och Square Enix episodiska experiment med Hitman-franchisen har varit en blandad giv. Det har bjudits på både storverk sett till spelserien som helhet, såsom Sapienza-episoden, men också bitvis trampats vatten med för simpla scenarier och småbuggiga stressade element. I och med Colorado seglade säsongen upp och lade sig på vad som närmast kan beskrivas som godkänt och lyckligtvis lyfter Hokkaido helhetsintrycket ytterligare.

Den här gången befinner sig 47 på en japansk ultramodern lyxklinik belägen uppe i bergen och det bjuds på den mest iögonfallande episoden sedan Sapienza. Komplexet känns inte lika öppet och stort dock, utan är lite mer begränsat och svårnavigerat. Dina mål är två till antalet. En kriminell advokat som på klassiskt manér vandrar runt i en förutbestämd cirkel mellan några olika platser där det är lämpligt att mörda henne på olika sätt, samt en förrädare från den byrå för vilken 47 arbetar som befinner sig på kliniken för en väldigt komplicerad operation.

Person nummer två bryter mönstret lite genom att han befinner sig nedsövd på ett operationsbord under hela episoden. Det betyder förstås dels att du alltid vet var du har honom, men också att han alltid befinner sig under många vakande ögon. När du väl lyckas ta dig fram till honom, vilket är den svåra biten, så är det dock ganska simpelt att avsluta det hela. Precis som fallet varit säsongen igenom så känns de mer unika tillvägagångssätten lite för tillrättalagda för att kännas fullt belönande, men de är åtminstone så pass fantasifulla att det ger en viss behållning ändå. Det är så mycket folk i rörelse i komplexet och reglerna för att komma igenom vissa dörrar är så strikta att det ger uppdraget en behaglig svårighetsgrad, strax under ribban som Colorado satte.

 

I korthet:

Vad är det?

Avslutande del i episodisk lönnmördarserie

Utvecklare

IO Interactive

Utgivare

Square Enix

Web

hitman.com

Pris

80 kr (460 kr för hela säsongen)

Pegi

18 år

Testat på

Intel Core i7-3770K, Geforce GTX980, 16 GB RAM

hitman_hokkaido (5)

Lider mot slutet

När jag ser tillbaka på hela säsongen så är det ändå en kompetent och underhållande produkt som i sina bästa stunder mer än väl förkroppsligar Hitman-känslan. Episodformatet har visserligen maximerat allt av varje bana men det har inte gjort storyn några tjänster och däri vilar en av spelets största svagheter. Efter att ha spelat igenom säsongen vet jag knappt vad som hänt i storyväg, jag vet knappt om något av det jag sett egentligen hänger ihop och jag vet inte om särskilt mycket egentligen har hänt från första till sista cutscene. Det är mest människor som pratar kryptiskt med varandra och när det går en månad mellan varje tillfälle så bygger det inte upp ett starkt intresse för varför jag gör det jag gör. Spelets episoder känns som fristående ”uppdrag” mer än del av en kampanj, vilket i förlängningen gör att insatserna inte känns lika höga eller medryckande. Avslutningen bjuder heller inte så mycket på en hopknuten säck som på en något lös tråd som lägger upp bollen för en ny säsong mer än den smashar in den existerande.

För att en ny säsong ska bli verkligt intressant behöver dock IO Interactive mixa upp formeln mer än bara sett till handlingen. Hör du till en av dem som avvaktat med att köpa spelet innan hela säsongen var ute så tror jag att du kanske kommer att få en något mer positiv bild totalt sett genom variationsrikedomen på de olika episoderna, men samtidigt få en mer negativ bild av den totala mängden innehåll, eftersom det är lättare att rusa från uppdrag till uppdrag då de alla finns tillgängliga, istället för att krama ur allt extramaterial som finns. Episodformatet har helt enkelt inte väldigt tydligt varit vare sig positivt eller negativt och dess existensberättigande för en ny säsong kommer att kräva att det bjuds på något nytt. Till dess hinner vi i alla fall grotta ner oss i en del extramaterial till Hokkaido.

Berg-och-dalbanespel

När vi sammanställer och summerar trendkurvan för Hitmans hela säsong så blir resultatet ett klart och tydligt ”mjovars”!

Intro Pack: 70%

Sapienza: 78%

Marrakesh: 69%

Bangkok: 65%

Colorado: 73%

Hokkaido: 75%

hitman_hokkaido (12)

Hitman: Hokkaido Reviewed by - .
3.75

Utslag

75
75
En stark avslutning som drar upp helhetsintrycket av en blandad säsong.

Om skribenten

Liknande artiklar