facebook_pixel
Den här Civ VI-staden har över 2 miljarder invånare

Den här Civ VI-staden har över 2 miljarder invånare

Minutiöst planerande krävdes.
Minutiöst planerande krävdes.

Världens största stad är Tokyo med nära på 37 miljoner invånare. “Världstad”, säger de flesta. “Småstad”, säger antagligen Civ VI-spelaren Procblocked. Hans Rio har långt över 2 miljarder invånare.

Procblocked har dragit nytta av nya distriktinslaget som i många fall kan dela fördelar med grannstäder. Ett av värdena som kan delas är människor vilket gör att man kan skapa absurda befolkningsmängder. Procblocked avaktiverade spelets vinnarvillkor men använde sig av varken sig moddar eller fusk. Ändå lyckades han få Rios befolkning till 200 i Civ-värde. Omräknat till faktiska siffror handlar det om cirka 2,7 miljarder själar. Jisses.

Idén handlade i grunden om att bygga städer runt huvudstaden och skapa en megalopolis. Mer om stadsplaneringen kan du förkovra dig i här. Och vår recension hittar du förresten här.

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar