facebook_pixel
Battlefront 2 bekräftat för 2017

Battlefront 2 bekräftat för 2017

Under ett möte med investerare valde Electronic Arts att avslöja något de flesta av oss redan tog för givet – Star Wars: Battlefront 2 kommer att släppas nästa höst, mer eller mindre “om ett år”. EA-chefen Blake Jorgensen försäkrar oss också om att de “arbetar väldigt hårt för att säkerställa att spelet blir extremt djupt och engagerande”.

Det här känns som en direkt pik mot de vanligaste klagomålen för det första spelet, som hyllades för dess träffsäkra Star Wars-känsla i ljud och grafik, men ratades för den relativt ytliga och innehållsfattiga upplevelsen. En ultimat utgåva av Star Wars: Battlefront dök upp på Amazon för några veckor sedan, och vi kan nog förvänta oss en officiell utannonsering inom kort.

Under investerarmötet tillade också Jorgensen att Viscerals nya och hittills icke namngivna Star Wars-spel – vars utveckling leds av Amy Hennig och Jade Raymond – förväntas bli färdigt någon gång under finansåret 2018, det vill säga någon gång mellan den 1 april 2017 och den 31 mars 2018. Star Wars: Episode VIII har premiär den 26 maj nästa år, så det vore inte helt otroligt om Electronic Arts skulle försöka träffa det releasefönstret.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar