facebook_pixel
Andromeda inte starten på en ny Mass Effect-trilogi

Andromeda inte starten på en ny Mass Effect-trilogi

Många har antagit att Mass Effect: Andromeda blir starten på en ny trilogi. Många har fel. För Gamespot berättar Andromedas creative director Mac Walters att det inte är Biowares syfte att det nya äventyret ska bli starten på en ny episk sci-fi-trilogi. Möjligen (troligen?) kan det komma fler spel som äger rum i Andromeda-galaxen men där originalet var ett första steg på vägen är Andromeda något som ska stå på egna ben.

– I slutet vill vi att det ska kännas som om berättelsen är fullbordad. I universumet finns mycket mer att utforska, vilket vi vill förmedla, men det ska kännas som sin egen berättelse. Som om: “Grymt, jag har upplevt historien om hur Rydersyskonen blir hjältar. Vad väntar härnäst? Mer Ryder? Något annat? Vem vet?”

Producenten Michael Gamble vill (förstås) inte yppa något om slutet men säger:

– Det här är en annorlunda typ av berättelse, så den kommer skilja sig från trilogin.

Tack vare N7-dagen har vi fullkomligen dränkts av Andromeda-nyheter. Ny filmisk trailer. Läckor. Årtalskopplingar till tvåan. Loyalty-nyheter. Mer nyanserade val. Pust!

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar