facebook_pixel
THQ Nordic köper alla Novalogic-varumärken

THQ Nordic köper alla Novalogic-varumärken

Voxlar är underbara, det kan nog de flesta av oss vara överens om. Det spel som omedelbart ploppar upp i mitt huvud när jag tänker på voxlar är faktiskt inte Outcast, utan soldatsimulatorn Delta Force från 1998. Med hjälp av voxlarna kunde spelet måla upp sanslösa vidder, och därmed bjuda på krypskyttedueller över flera kilometers avstånd, vilket onekligen var, och är, lite speciellt.

I somras fick vi reda på att Nordic Games inte enbart nöjde sig med att köpa majoriteten av THQ:s varumärken, utan valde att löpa linan ut med ett fullfjädrat namnbyte till THQ Nordic. Nu fortsätter den hoppfulle giganten sin expansion genom att köpa upp samtliga varumärken av gamla goda Novalogic. Utöver Delta Force ingår även rättigheterna till Commanche, Joint Operations, Armored Fist, Tachyon: The Fringe, F-22 och F-16 med flera i affären.

THQ Nordic har också rätten att använda namnet Novalogic som varumärke. Är månne en ny militärdoftande satsning på gång? Vi på PC Gamer hoppas att en komplett samling till GOG är den första punkten på dagordningen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar