facebook_pixel
Röstskådespelare hotar med strejk

Röstskådespelare hotar med strejk

sagaftraEn pågående och långvarig fejd mellan SAG-AFTRA (Screen Actors Guild and American Foundation of Television and Radio Artists) och spelbranschen kommer sannolikt resultera i en omfattande strejk inkommande fredag, den 21 oktober. På organisationens hemsida utlovas att alla projekt som inleddes efter den 17 februari 2015 kommer bojkottas av medlemmarna.

Konflikten bottnar i att “spelföretag kontinuerligt vägrat erbjuda rättvisa villkor under kontraktsförhandlingar” och de skyldiga parterna som pekas ut inkluderar giganter som Activision, Electronic Arts, Disney, Take 2 och Warner Bros. Bland de mer namnkunniga medlemmarna i SAG-AFTRA hittar vi Jennifer Hale (Mass Effect) och Wil Wheaton (Broken Age).

SAG-AFTRA kommer hålla diskussioner med de berörda parterna hela veckan, men förhoppningarna är inte vidare höga från deras sida. De kompletta kraven hittar ni här.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar