facebook_pixel
Provspela Little Nightmares

Provspela Little Nightmares

Årets Gamescom-mässa var en sparsmakad historia, men en av de allra klarast lysande stjärnorna visade sig vara svenska Tarsier Studios mysskräckis Little Nightmares. Spelaren tar kontrollen över Six, ett hungrigt barn i regnkläder som bara försöker överleva i spelets ovänliga värld, och personligen fick jag klara vibbar av Guillermo del Toros fantastiska film Pan’s Labyrinth och dylikt sagoliknande mardrömsbränsle.

Little Nightmares är ett sidscrollande fysikbaserat plattformsspel uppbyggt i 3d, och tankarna glider därför lätt in på Playstation-spelen Little Big Planet och Tearaway (logiskt eftersom Tarsier utvecklade Vita-versionen av det förstnämnda, och PS4-versionen av det sistnämnda). Nu kan vi uppleva spelets läbbiga stämning på egen hand i form av en interaktiv teaser som hittas på spelets hemsidadär man kan välja mellan en rad interaktiva objekt och bevittna de påföljande händelserna i videoform.

Little Nightmares släpps någon gång under våren 2017.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar