facebook_pixel
Mafia III

Mafia III

Lincoln bevittnar slavauktioner, deltar i brutala boxningsmatcher för svarta och förklär sig till servitör, bland en massa andra svarta servitörer och uppassare. Ändå känns det alltid äkta, alltid respektfullt och alltid inom gränsen. Missförstå mig inte nu, man får se en del mörk skit i Mafia III, men det känns inte som att utvecklarna frossar i det, utan inkluderar det för att det är viktigt för den historia de vill berätta.

New Bordeaux är en fantastisk plats som säljer sin tidsperiod till hundra procent med grym licenserad musik, trovärdiga karaktärsporträtt, välskriven dialog och gripande regi. Så det är synd att majoriteten av speltiden tillbringas i en överdrivet strukturerad och fantasilös brottssandlåda.

MAFIA3 (4)
Under ett särskilt minnesvärt uppdrag får Lincoln Clay leva ut sina MMA-drömmar.

 KARTIKONERNA ANFALLER

I den öppna världen kan man samla på sig saker som Playboy-tidningar (denna gång med artiklar!) och skräpande elektronik som används för att avlyssna fiendernas kommunikation. Det sistnämnda är dock inte alls nödvändigt, vilket är tacksamt eftersom det inte är ett särskilt roligt inslag och upprepar det hjärndöda låsminispelet alltför många gånger. Man kan även bryta sig in i slumpmässiga affärer, och av någon anledning hittar man ofta skottsäkra västar i personalutrymmet bakom disken.

Med jämna mellanrum ombeds man utföra obligatoriska dussinsysslor innan handingen tillåts fortsätta. Lincoln förstör Marcanos stöldgods, tar livet av hans underhuggare och deras torpeder, och avancerar sakta men säkert uppför organisationsstegen tills han får chansen att ta livet av Marcanos närmaste under de större och mer spektakulära huvuduppdragen.

MAFIA3 (10)
Fina ljuseffekter och blänkande ytor finns överallt i Mafia III.
Sidor: 1 2 3 4

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar