facebook_pixel
Eve Online kommer bli gratis att spela

Eve Online kommer bli gratis att spela

eveonlineshipSedan det släpptes 2003 har det massiva och oändligt fascinerande onlinerollspelet Eve Online haft en obligatorisk månatlig prenumerationskostnad.

Det här kommer att ändras den 15 november då CCP Games introducerar alpha clones, karaktärer som kommer vara gratis att spela för alla, oavsett om man spelat Eve Online tidigare eller inte. Spelet kommer fortfarande ha en introduktionskostnad (just nu 20 euro på Steam) men det kommer alltså bli valbart att prenumerera.

Alpha clones kan utforska universumet fritt och idka handel, men de kan enbart använda de vanligaste skeppen. Karaktärsprogressionen kommer dessutom vara långsammare än normalt och man kommer endast ha tillgång till ett begränsat urval av färdigheter.

Om man väljer att betala för sig får man spela som en omega clone istället, karaktärer utan begränsningar som kan ta del av allt i spelet, det vill säga precis som spelet fungerat fram tills nu. Alla alpha clones kan uppgraderas till omega clones och alla omega clones kommer nedgraderas till alpha clones om man slutar betala prenumerationskostnaden. Gamla karaktärer på konton som inte längre har en aktiv prenumeration kommer automatiskt omvandlas till alpha clones.

Nu har CCP släppt en ny trailer som uppladdning inför den 15 november, där olika berättarröster förklarar varför just du borde prova Eve Online. Ni ser den här nedan, tillsammans med en äldre video från slutet av augusti där utvecklarna mer ingående förklarar vad som väntar i den nya uppdateringen.

The EVE Online Experience – Play For Free (Trailer)

EVE Online is the space, sandbox MMORPG that goes beyond anything you’ve experienced before. Every decision counts. Every journey is unique. Every pilot has a different tale.

EVE Online – Introducing Clone States

CCP Seagull introduces the in-development Clone States feature for EVE Online, slated for release in a big November 2016 expansion. With Clone States both old and new players will be able to take part in EVE for free.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar