facebook_pixel
Civilization VI är släppt – och vår recension är på gång

Civilization VI är släppt – och vår recension är på gång

Nu har alltså Civilization VI släppts. Tyvärr fick inte vi en full kod förrän på release, så vår recension kommer dröja lite till. Men tills dess kan jag ju avslöja att spelet är mycket lovande hittills. På många vis är det bekant, men samtidigt tar det hyfsat vågade nya grepp som faktiskt tillför något till spelet.

Främst det omtalade distriktsystemet för städerna får mig redan tidigt att tänka lite annorlunda när jag grundar och expanderar städer. Vill jag pumpa ut enheter, skapa en kulturell metropol eller en helig religiös stad? Att tänka igenom varje stadsbygge, och hur man placerar både dem och distrikten inom dem, är något som redan under de första timmarna av spelet upptagit mycket av mitt strategiska tänk. Jag tycker också om hur tydlig estetiken är på kartan. Det är lätt att se vad som är vad, och att gestalta fog of war-effekten som en gammal papyruskarta är läckert.

Mitt blivande norska världsimperium har bara börjat komma igång så här långt, men än så länge är det klart lovande. Både för spelet och mina tappra norrmän. Nu gäller det bara att fortsätta utforska, och erövra, detta sjätte officiella Civ-spel. En matig, utförlig recension kommer framöver. Håll utkik.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar