facebook_pixel
Civilization VI är ett av årets mest hyllade spel

Civilization VI är ett av årets mest hyllade spel

Säga vad man vill om att förvandla subjektiv kritik till objektiv fakta, de här siffrorna är oerhört glädjande för Civ VI:s vidkommande. På Metacritic snittar Firaxis storslagna strategi på hisnande 94. Våra brittiska kollegor ger det 93 medan betygslösa Rock, Paper, Shotgun konstaterar att detta är en klar kandidat till årets spel 2016.

På Opencritic landar snittbetyget på 93, vilket är ett par pinnhål över årets övriga mest hyllade titlar. Spelarna är också övertygade, om än inte lika fullt. På Steam är 82 procent av spelarna hittills positiva.

Vardera jämförelsesajt har hittills bara fått in tio recensioner, så siffrorna kan ju komma att fara hit eller dit. Vi har inte heller satt vårt betyg. Joakim Kilman är i full färd med att plöja ner tiotals timmar i Civilization VI men han har slitit sig för att delge sina första intryck:

“Mitt blivande norska världsimperium har bara börjat komma igång så här långt, men än så länge är det klart lovande. Både för spelet och mina tappra norrmän.”

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar