facebook_pixel
Civilization VI

Civilization VI

Efter att ha ruvat på sin hämnd i två tusen år skickar slutligen Harald ut sina moderna vikingar till jordens alla hörn. Nu ska de som smädat honom få smaka på piskan. Nu ska alla de som förvägrat honom de diplomatiska och fredliga förbindelser han så önskat sig få ångra sitt småaktiga beteende. Orättvisor ska rättas till, och de ska rättas till genom en gevärsmynning. Och den stora bomben, förstås.

Den första som får smaka på atombombens makalösa kraft är Gandhi. Men han är långt ifrån den siste. När den radioaktiva röken har lagt sig står Harald ensam kvar bland spillrorna. Det är en bitter seger. I historieböckerna kommer han för alltid att bli ihågkommen som mannen som kuvade världen med våld.

Han som bara ville vara den goda grannen.

 

Efter att ha ruvat på hämnd i tusen år är tanks en gudagåva.
Efter att ha ruvat på hämnd i tusen år är tanks en gudagåva.

Historiens vingslag

Varje spelomgång i ett Civilization är sin egen berättelse. Och i Civ VI har Firaxis gett oss fler nya verktyg för att verkligen skapa unika och personliga historier varje gång vi startar en ny kampanj. De små invändningar som finns mot en bitvis ojämna AI bleknar jämte allt det spelet gör rätt.

Jag älskar verkligen förändringarna i spelsystemet, och den tydliga och enkla estetiken – som först kändes lite tveksam – växer i takt med spelet. Striderna är välanimerade, kartan lätt att avläsa och den information du behöver är sällan långt borta. Som vanligt är dessutom musiken galant, och förändras subtilt under århundradenas gång.

Civilization VI är ett vågat, välkommet och extremt lyckat försök att gjuta nytt liv i den anrika serien. Återigen erövrar Civilization strategitronen, och där kommer det att fortsätta regera i åratal framöver.

Civilization VI Reviewed by - .
4.7

Utslag

94
94
Mängder av små och stora förändringar blåser nytt liv i en av världens bästa strategiserier.
Sidor: 1 2 3 4

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar