facebook_pixel
Rocksteady lämnar Batman för att göra drömspelet

Rocksteady lämnar Batman för att göra drömspelet

Batman-Arkham-Knight-Transparent-PNGPlanen var att lämna Arkham-serien bakom sig i och med Batman: Arkham Knight. Rocksteady har sagt att de var definitivt färdiga med den ikoniska superhjälten, men ödet (och Sony) ville annorlunda. Lockelsen att göra ett detektivfokuserat spel med Batman var för stor. VR-unika liksom PS4-exklusiva Batman VR ska dock vara epilogen av Rocksteadys långa läderlappsresa som startade redan 2009 med Arkham Asylum. För Eurogamer berättar Dax Ginn:

– Vi överlämnade spelet förra veckan vilket var en oerhörd upplevelse.

Och han lovar att detta är deras avsked till Batman. På riktigt. Vad som väntar är dock oklart.

– Ärligt talat vet jag inte riktigt. Vi befinner oss i en väldigt avundsvärd position där vi har både tid och utrymme för att bestämma vart vi ska fara härnäst. Vi kan luta oss tillbaka och tänka ut vårt drömspel, och vi har Warner Bros. fulla stöd för att göra just detta. Jag tror att vi har bevisat att vi är ett hårt arbetande team och vi kan verkligen avgöra vad som är den kreativt rätta vägen att vandra härnäst.

Vi anar att Ginn och Rocksteady vet mer än vad de ger sken av, men det lär dröja innan de avtäcker nästa spel.

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar