facebook_pixel
Resident Evil-fanprojekt blir eget spel

Resident Evil-fanprojekt blir eget spel

daymare2
En konceptskiss av Satoshi Nakai. Ser ut som att just den här zombien haft en ganska tuff vecka.

Förra sommaren var det meningen att Resident Evil 2 Reborn skulle lanseras, en remake av Capcoms klassiska överlevnadsskräckis från 1998. Föga förvånande blev projekt stoppat av den japanska giganten (som i samma veva utannonserade en egen remake av samma spel) och italienska Invader Games lämnades därmed med ett val – de kunde antingen slänga bort åratal av arbete eller konvertera spelet till något eget. Tack och lov valde de det senare alternativet.

Daymare: 1998 är spelet som uppstår i askan efter Resident Evil 2 Reborn, och ni kan se den allra första trailern här nedan. Det råder ingen tvekan om vilket spel som inspirerat miljöerna (vi anar också en hel del Resident Evil 4 i kontrollsystemet och kameravinkeln) men förhoppningsvis blir spelet tillräckligt annorlunda för att Capcom inte ska ha anledning att klaga.

På spelets hemsida kan vi läsa att spelet innehåller “många kopplingar till den gamla skolans älskade överlevnadsskräck” och att det kommer innehålla flera spelbara karaktärer, begränsade sparpunkter, ammunitionsbrist och mängder av referenser till popkultur och skräckfilmer från 90-talet såväl som ett “handgjort” originalsoundtrack. Den före detta Capcom-designern Satoshi Nakai bidrar med monsterdesign.

Daymare: 1998 har i dagsläget inget planerat lanseringsdatum. Här är debuttrailern.

Daymare: 1998 – First Announcement Trailer

Daymare: 1998 is a third person survival horror game with over the shoulder camera, developed in Unreal Engine 4 for Windows PC. The game features high-end graphics, original soundtrack, immersive atmosphere, hardcore survival mechanics and many connections with the beloved old school survival horror games and ’90s landmark brands.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar