facebook_pixel
PES 2017

PES 2017

PES 2017 är inte piss, men inte heller vin.

Både kritiker och spelare, inklusive vi på PC Gamer, har redan delat ut röda kort till Konamis undermåliga pc-portar av deras på konsol så populära Pro Evolution Soccer-serie. Men det hjälper inte. Lik förbannat står vi här i år igen med en haltande, småskadad utgåva av ett i grunden flödande och fint fotbollsspel.

PES 2017 dras redan från början med fula, klumpiga konsolmenyer, halvdan ljudbild (bolljuden känns inte helt rätt, bland annat) och stor brist på licenser. Att Konami utöver det packat på uråldrig, livlös grafik gör att det hela blir en onödigt grådaskig spelupplevelse istället för den rakt igenom spännande, färgrika fotbollsfest det borde vara. Och därmed kommer det än en gång att förpassas till bänken medan jag fortsätter spela FIFA på pc istället. Eller PES 2017 på konsol, för det finns ingen anledning att spela den här pc-porten om man kan få tag i den överlägsna konsolversionen. Tyvärr.

Förhoppningsvis kan Konami komma ur det här eländet förr eller senare. Även FIFA var fast i det där träsket med hiskeligt föråldrade pc-versioner för ett antal år sedan, men de har kommit ikapp. Men nu är det ju Konami vi snackar om, så vi får väl se hur det blir. Deras attityd tycks vara att vi ska vara glada att överhuvudtaget ha ynnesten att få spela en pc-port, men PES 2017 ger mig ju inte mycket att glädjas över.

 

I korthet:

Vad är det?

En ful och slapp port av ett egentligen smått fantastisk fotbollsspel

Utvecklare

Konami

Utgivare

Konami

Web

konami.com/wepes/2017/eu/en

Cirkapris

450:-

Pegi

3 år

Testat på

Intel Core i5 3,3 GHz, GTX 970, 8 GB RAM

1
Champions League är en av få licenser spelet har.

Här finns dock förbättringar på planen, vilket är högst välkommet. Rent spelmässigt är PES 2017 nämligen väldigt bra. Det går inte att komma runt det. Så om du inte lider av apful grafik och kan tänka bort det faktum att porten är skamlig så är det inte särskilt svårt att njuta av flytet i fotbollen.

Karriärläget är fortfarande trevligt, även menyerna gärna bråkar lite, och det går att bygga effektiva taktiker och lagbyggen för den som vill detaljstyra sitt lag. Personligen måste jag erkänna att jag störs av bristen på licenser. Det finns till exempel bara två sketna engelska lag – Arsenal och Liverpool. Detta går att åtgärda genom att ladda ner moddar, men det bidrar ändå till den allmänt fattiga inramningen i spelet. Nu är ju flådiga menyer och blixtrande musik egentligen mest bara yta, men i fotboll är yta viktigt. Det måste kännas rätt, och hur kul det än är ibland på själva planen så kastas jag ur upplevelsen hela tiden när spelets skavanker envisas med att visa upp sina fula trynen.

Om PES 2017 ändå bara var ett mediokert skräpspel i grunden hade jag inte brytt mig, men det är djupt frustrerande att få en skadeskjuten version av något som borde vara magnifikt. PES 2017 på pc är som en extremt lat supertalang som slösar bort sin enorma potential genom att vägra anstränga sig när det gäller. Det saknas inte kvalitet, men är mest deprimerande att beskåda.

PES 2017 Reviewed by - .
2.7

Utslag

54
54
Egentligen är det här ett väldigt bra fotbollspel, men Konami gör sitt bästa för att dölja det faktumet.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar