facebook_pixel
Lindsay Lohan förlorar slaget mot GTA V

Lindsay Lohan förlorar slaget mot GTA V

Foto från ett tidigare tillfälle (som håller än idag.)
Foto från ett tidigare tillfälle (som håller än idag.)

New Yorks högsta domstol slår fast att designen av GTA V:s Lacey Jonas inte influerats av Lindsay Lohan. Således markerar detta slutpunkten för en över två år lång tvist. Lohan stämde Take-Two, Rockstars moderbolag, sommaren 2014. I våras beslutade man att ta fallet vidare men idag står det alltså klart att inte Lohan (eller realitystjärnan Karen Gravano, som drivit samma process) har roller i GTA V. Vilket de flesta av oss fattat sedan länge.

Lohan har hävdat att Jones varit alltför lik, både till utseende och karaktärsdrag, något som domstolen alltså avfärdar. Rockstar har aldrig nyttjat Lohans namn, inte haft henne som skådespelare i spelet och aldrig använt ett fotografi av Lohan, menar rätten: “Det är ett fiktivt, satiriskt verk”.

Take-Two har hela tiden sagt att Lohan gjort detta bara för att få pr. Det lyckades hon åtminstone med.

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar