facebook_pixel
360 sidor tjock bok firar Tomb Raiders 20-årsdag

360 sidor tjock bok firar Tomb Raiders 20-årsdag

300x4251996 släpptes det första Tomb Raider och trots ett par kreativa bottennapp har Lara Croft fortsatt att vara viktig för spelvärlden under de här tjugo åren. Inte minst tack vare Crystal Dynamics lyckade reboot som tidigare i år fick en fortsättning i och med utmärkta Rise of the Tomb Raider (recension).

Den 25 oktober är det exakt tjugo år sedan releasen av Tomb Raider och samma dags släpps Primas 360 sidor tjocka jubileumsbok 20 Years of Tomb Raider som förstås berättar om spelen, men även om filmerna, serietidningarna och den cosplay-kultur som vuxit fram kring Lara Croft. Vi får se aldrig tidigare publicerade bilder, inblick i två ickesläppta spel och läsa intervjuer med kvinnorna och männen bakom fenomenet Lara Croft.

Den här hamnar åtminstone på min önskelista! Hör du det, tomtefar?

Undertill hittar hittar du några exempel på uppslag i boken.

91spILe727L

910TON89v4L

81ZlO6Ag34L

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar