facebook_pixel
Pc-spel att hålla koll på i september

Pc-spel att hålla koll på i september

Hösten närmar sig med stormsteg, så därför passar vi på att blicka framåt mot vad vi vill försöka hinna spela innan vintern fryser ner oss till solida isblock. Det kommer tonvis av sportspel i september, följda av ett gäng blockbusters i oktober och november: Mafia 3Civilization 6Dishonored 2 samt, förstås, Farming Simulator 17.

Men vi börjar med vår genomgång av spelen vi ser fram emot mest denna månad.

Av PC Gamer-redaktionen

September

ReCore
Releasedatum: 13 september

Bakom detta besynnerliga Xbox One- och Windows 10-spel ligger Keiji Inafunes studio Comcept, som nyligen gjorde oss besvikna med Mighty No 9. Men Comcept får också hjälp av amerikanska Armature – som grundades av medlemmar från Retro Studios, vilka i sin tur skapade Metroid Prime-serien. Det vi sett av ReCore hittills tyder på en blandning mellan plattformande och tredjepersonspangande – en genre som vanligtvis förvisas till konsoler, men som nu kommer till Windows Store tack vare Microsoft Studios initiativ för att släppa nya spel på både Windows 10 och Xbox One.

ReCore E3 Gameplay Trailer

Recore E3 Gameplay Trailer – Presenting ReCore, an XBOX ONE & WINDOWS 10 EXCLUSIVE From the legendary creator Keiji Inafune, and the makers of Metroid Prime comes ReCore, an action-adventure crafted for a new generation. Join Joule Adams as she leads a group of Corebot companions on an adventure to save mankind in the dangerous world of Far Eden.

Pro Evolution Soccer 2017
Releasedatum: 13 september

Pro Evolution Soccer är i regel ett av de roligaste sportspelen – vilket gör det extra synd att 2016 års pc-konvertering var full av problem. Vi har högre förväntningar inför 2017-upplagan, men när ett demo nyligen släpptes var det bara för konsolversionerna. I vilket fall som helst ska PES 2017 föra med sig en hel radda förbättringar: ett nytt system för bollkontroll, synlig utandningsluft i kyliga temperaturer (!) och nya licenssamarbeten som gör att Konami kan inkludera lag och arenor i världsklass. Men om spelarna i pc-versionen vaggar runt som förstoppade muppar kommer ett nytt system för bollkontroll vara värt noll och intet. Vi kommer förstås granska resultatet när PES 2017 släpps.

PES 2017 Gamescom Trailer

It’s almost time to Control Reality in PES 2017. Watch our brand new Gamescom trailer featuring FC Barcelona and our newest official partners Liverpool FC and Borussia Dortmund. ESRB Rating: EVERYONE.

Dead Rising
Releasedatum: 13 september

Båda Dead Rising-uppföljare släpptes till pc för åratal sedan, men av någon anledning förblev den zombiebrottande krigsfotografen Frank Wests originaläventyr kvar i den Xbox 360-exklusiva skärselden. Det här kommer äntligen förändras tack vare den nya HD-remastern, som släpps både till konsoler och pc nu i september, komplett med 1080p-upplösning och 60 fps. Vi håller tummarna för att det här verkligen innebär upplåst upplösning och bilduppdatering på pc. Dead Risings uppföljare må ha förbättrat möjligheten att skapa egna vapen samt andra system, men de lyckades aldrig riktigt matcha originalets skruvade personlighet.

Dead Rising – 10th Anniversary Announce Trailer | PS4

Re-live the zombie outbreaks and celebrate the 10th Anniversary of Dead Rising with Dead Rising, Dead Rising 2, and Dead Rising 2: Off the Record coming to PlayStation 4, all in 1080p at 60 fps! http://www.deadrising.com Rated Mature: Blood and Gore, Intense Violence, Language, Partial Nudity, Sexual Themes, Use of Alcohol ©CAPCOM CO., LTD.

Divinity: Original Sin 2
Releasedatum: September 15 (Early Access)

Vi älskade verkligen Larian Studios förra spel, Divinity: Original Sin. Faktum är att det kom som något av en överraskning – det började som en crowdfunding-succé, och slutade som ett av de bästa rollspelen och co-op-spelen någonsin. Det må vara svårt att följa upp en sådan enorm framgång, men det finns en hel del nyheter att jaga upp sig över i Divinity: Original Sin 2. Larian Studios säger att de bygger ett RPG som är större, öppnare, vackrare och inkluderar co-op för fyra spelare (!). Lägg dessutom till ett nytt multiplayer-tävlingsläge, samt bidrag från Fallout: New Vegas– och KOTOR 2-författaren Chris Avellone, så blir det tydligt att cRPG-renässansen går mot ännu ett rekordår.

Divinity: Original Sin 2 – Early Access Announcement Trailer

Steam Early Access: http://store.steampowered.com//app/435150 It’s time for a new Divinity. Choose your race and origin story and see how differently the world reacts. Gather your party and blast your opponents with different elements in deep tactical turn-based combat. Explore a vast world alone or with up to 4 players in drop-in/drop-out cooperative play.

NBA 2K17
Releasedatum: 20 september

Pc-spelare går miste om många av de stora sportspelen, 2K har åtminstone inte glömt bort oss med sin NBA-serie. Den är ofta väldigt bra (även om ett problem med NBA 2K16 och Windows 10 Anniversary-uppdateringen kastade en dyster skugga över serien), och det kommer bli kul att se hur Visual Concepts hanterar ligan i år. Vad ska de göra åt Curry och Durant? Hur väl kan spelet simulera ett sammanbrott när man har ett överläge med 3–1 i matcher? Svåra frågor.

NBA 2K17 – #FRICTION

We’re excited for the worldwide premiere of #Friction. NBA 2K17 will provide the most authentic and real gameplay you’ve ever seen in a basketball simulation! Pre-order NBA 2K17 and get the game September 16th. That’s 4 days ahead of the September 20th street date.

H1Z1: King of the Kill
Releasedatum: 20 september

King of the Kill var ursprungligen ett Battle Royale-läge till det multiplayerbaserade zombie-överlevnadsspelet H1Z1, men förvandlades till en fristående titel och landade på Early Access i februari. King of the Kill, som redan blivit en succé på Twitch, släpper över hundra spelare fria på en postapokalyptisk karta där de kan försöka skramla ihop vapen och utrustning, jaga varandra och akta sig för ett hotfullt giftmoln. Den sista överlevaren vinner.

H1Z1: King of the Kill – PC Launch Date Announce Trailer [OFFICIAL VIDEO]

H1Z1: King of the Kill will be launching from Steam Early Access for Windows PC on September 20, 2016! For more information, visit https://www.h1z1.com/king-of-the-kill/

Warhammer 40,000: Eternal Crusade
Releasedatum: 23 september

Eternal Crusade är en MMO-shooter på en episk skala, placerad i det pansarklädda Warhammer 40K-universumet – vilket känns helt rätt i en galax där krig bryter ut snabbare än man kan säga ”heretic”. Men när Eternal Crusade frigörs från sina Early Access-bojor i slutet av månaden kommer vi få stifta bekantskap med ett slimmat ”combined arms”-koncept som snarare bör jämföras med Battlefield än PlanetSide. De inledningsvis spelbara Space Marine-kapitlen och deras Chaos-motsvarigheter ser dock lovande ut, och utvecklaren Behaviour Interactive har spritt ut sin vision över en rad gratis-DLC:n som i slutänden ska förse Eternal Crusade med ytterligare spellägen, typ raider à la Destiny och kampanjer som sträcker sig över flera planeter.

Warhammer 40,000: Eternal Crusade Alpha Gameplay Video

Gameplay footage from Eternal Crusade’s Closed Alpha Promethium map! Try out the first Massive Online Shooter in the Warhammer 40,000 universe, featuring Space Marines, Chaos Space Marines, Orks and Eldar in PvP and fight against Tyranids in co-op modes. Territorial conquest through faction campaigns, advance your character, personalize loadouts with weapons, modifications and visual customization and join guilds.

Forza Horizon 3
Releasedatum: 27 september

Ett fullödigt Forza-spel på pc – vem hade kunnat tro det? I stil med ReCore så ingår Forza Horizon 3 i Microsofts satsning på att förvandla Xbox One-exklusiva titlar till Xbox One- och Windows 10-exklusiva titlar. Spelet äger rum i en sandlådetolkning av Australien, och inkluderar över 350 vilar, öppna exkursioner för upp till 12 spelare, multiplayer-lopp samt ett nytt co-op-läge för 4 spelare. Allt det här låter onekligen lovande, men precis som med Microsoft Studios andra spel hänger det hela på hur hög kvalitet pc-versionen håller.

Forza Horizon 3 Official E3 Trailer

Forza Horizon 3 Official E3 Trailer – In Forza Horizon 3, you’re in charge of the Horizon Festival. Customize everything, hire and fire your friends, and explore Australia in over 350 of the world’s greatest cars, including the debut of the 2017 Lamborghini Centenario.

FIFA 17
Releasedatum: 27 september

Den årliga versionen av världens största fotbollssimulator är alltid spännande för seriens fans, och en aning förbryllande för alla andra. Den här gången introduceras dock den stora nyheten Journey mode, som låter oss styra ett ungt stjärnskott mot olika milstolpar i karriären samtidigt som man är artig och charmig i intervjuer tills han är nästa Stora Namn i sporten. FIFA 17 kommer förstås även ta ett grafiskt kliv framåt – vilket inte minst märks på de kraftigt tilltagna hårdvarukraven. Om FIFA 16 är något att gå efter ska du förresten även akta dig för kostsamma mikrotransaktioner.

Football, Powered by Frostbite – FIFA 17 Official Gameplay Trailer

FOOTBALL IS BACK and it’s Powered by Frostbite! See new signings, skill moves, celebrations, and Own Every Moment with FIFA 17 gameplay: http://x.ea.com/12917 Song 2 (Remixed by Madeon) Performed by Blur http://www.madeon.fr/ Up to $120 worth of Jumbo Premium Gold Packs when you pre-order the FIFA 17 Super Deluxe Edition: http://x.ea.com/13448 FIFA 17 is Powered by Frostbite.

Om skribenten

Alfred Holmgren

Omunter utvandrare med fäbless för långa promenader, rökiga arkadhallar och korta arbetsdagar. Har fler konsoler än kromosomer. Följ honom för allt i världen inte på Twitter.

Liknande artiklar