facebook_pixel
Fangjort Battlefront-spel stoppas

Fangjort Battlefront-spel stoppas

I juni gav Valve den ambitiösa pånyttfödelsen av Free Radicals nedlagda Star Wars: Battlefront 3 grönt ljus att distribueras gratis via Steam. Detta hjälpte dock föga, eftersom Galaxy in Turmoil – som spelet kallas – numera blivit stoppat av Lucasfilm.

– Onsdagen den 22 juni 2016 fick vi ett brev från Lucasfilm som begärde att vi skulle avbryta utvecklandet av Galaxy in Turmoil och allt som knyter an till Star Wars-varumärket omedelbart, sade utvecklarna Frontwire Studios vd Tony Romanelli i ett blogginlägg på företagets hemsida.

– Istället för att ge upp vid första tecken på trubbel begärde jag ett möte med cheferna på Lucasfilm för att diskutera vårt projekt och finna gemensam mark. Ärligt talat förväntade jag mig inte särskilt många förhandlingar, men till min förvåning gick Lucasfilm-cheferna med på ett möte som ägde rum en vecka senare.

Romanelli förklarar att Lucasfilm var “öppna för idén” men deras kontrakt med Electronic Arts – som gav ut den Dice-utveckalde rebooten av Battlefront i fjol – tillåter inte samarbetet. Enligt Romanelli är Electrionc Arts rädda för att Galaxy in Turmoil skulle “ta bort uppmärksamhet från Battlefront“, varpå Romanelli föreslog att Elecronic Arts skulle få “placera det bakom deras betalvägg”, men även det avvisades.

Romanelli säger att Frontwire inte hyser agg mot varken Electronic Arts och Lucasfilm, och de senare nämnda har inget emot att de utvecklar ett Battlefront-inspirerat spel, bara användningen av Star Wars-varumärket. Därmed kommer Frontwire plocka bort allt ur spelet som har med Star Wars att göra (även om alla assets är studions egna) och skapa ett nytt universum. Spelet kommer innehålla matcher med 64 spelare, mark-till-rymd-strider och en full enspelarkampanj.

Galaxy in Turmoil kommer släppas på Steam som planerat och det kommer förbli gratis.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar