facebook_pixel
Så bra blir nya Hearthstone-korten

Så bra blir nya Hearthstone-korten

Förhoppningsvis är din finaste trollkarlskåpa ren och tvättad efter den där pinsamma olyckan, för vi har en ny fest att gå på. 11 augusti öppnar första delen av Hearthstones senaste expansion, One Night in Karazhan, med 45 nya kort att samla. Du kan hitta mer information om pris och sådant på den officiella hemsidan. Under tiden bjuder vi på lite tidiga analyser av nya kort och dess potentiella kraftnivåer. Kommer några av de nya legendary-korten att slå sig in på måste ha-listan? Ledsen, Moroes, det ser inte bra ut för dig i nuläget.

Av PC Gamer-redaktionen

GpSF8VZdPQE7twtskRfYkj-970-80

Kara Kazham

Jisses. Det verkar som om Blizzard inte kan göra tillägg utan att ge Zoo Warlock några läckra nya leksaker. Zoos låga manakurva gör att du normalt sett inte kör med 5-poängskort, förutom avslutare som Doomguard och Leeroy Jenkins, eller Sea Giant, som du planerar att spela ut så billigt du kan ändå. Men grejen med den här trollformeln, likt Forbidden Ritual, är att den låter dig återfylla brädet snabbt i händelse av en stor AoE-attack. Huruvida en 1/1, 2/2 och 3/3 erbjuder ett tillräckligt stort hot går att diskutera, men siffrorna liknar de i Force of Nature, före det nerfades, och omedelbar påfyllning av brädet ska inte underskattas. Med det i åtanke är Karaz Kazham definitivt ett okej val i Arena. Och Fantasia-vibbarna är dessutom fina, vilket är en klen tröst när du dödas av en tekanna som buffats till 7/7 med Power Overwhelming.

69oTNv6S7vj8fcWTHnVyg8-970-80

Malchezaar’s Imp

Och här är en till underhuggare som till synes har specialanpassats Zoo Warlock-lekar. Åsikterna går isär om huruvida Malchezaar’s Imp är bra nog för att slå sig in i nuvarande lekar som använder Doomguard (för att mildra dess discard-effekt), men det är tydligt att detta är ett designval som Blizzard gillar att utforska. Kanske finns det till och med material för en lek som går all in på discard-effekter och kör på för närvarande oanvända kort som Succubus, Librarian, Darkshire, Fist of Jaraxxus, och till och med Dark Bargain. Att para detta med Succubus känns särskilt gångbart. Och ärligt talat – även om det bara gör Soulfire vanligt igen, vilket redan används i några versioner av Zoo – så har Malchezaar’s Imp haft gjort ett rejält avtryck.

CkJVDQjRQvqwjdrBpDpoJD-970-80

Moroes

Det är svårt att inte bli totalt underväldigad av Moroes. Den generella idén med fler billiga legendaries är trevlig, men Medivhs butlers effekt är undermålig. Ja, du kan spela kortet i en lek som vill spamma billiga varelser som Token Druid. Men att spela ut Violet Teacher för en mana mer känns klart mer kraftfullt, och samspelar med alla billiga trollformler i en sådan strategi. Tanken på att hålla Moroes gömd för evigt för att utvinna obegränsade värden är dessutom svårbegriplig. Det finns inte en top tier-lek i spelet som inte kan hantera en gömd 1/1. Kanske finns det fler kort som inte avslöjats än som kan komma att göra Moroes intressantare, men om Imp Master inte spelas så kommer inte denna heller att göra det.

xz529tps3zHZxdPuxC5dCK-970-80

Babbling Book

Den enda 1-drop-varelsen som för närvarande körs i Tempo Mage-lekar är Mana Wyrm – ett galet bra kort. Babbling Books klena 1/1-hälsa gör att vi inte förväntar oss att det ska ersätta Mana Wyrm, så frågan är om dess effekt – att dra en slumpmässig trollformel – är värt besväret? Det är tveksamt. Spellslinger har använts en del med Tempo Mage, men har helt okej hälsa, och du kan i regel lättare använda den dragna trollformeln än din motståndare, tack vare kort som Sorcerer’s Apprentice och Flame Waker. Frågan är vad man i så fall ska ta bort? Kanske är kortet värt att experimentera med för Tempo Mage, och ett bra one-drop i Arena.

TdW7AiwF5KNjqWZEYsVEEK-970-80

Book Wyrm

Det här neutrala kortet är i princip ett Stampeding Kodo för Dragon-lekar. För en extra mana en extra hälsopoäng, och kan sikta in dig på removal-effekten – vilket inte är obetydligt. Dragon Priest känns som det uppenbara valet, men den klassen har redan tillgång till Shadow Word: Pain och Cabal Shadow Priest som kan hantera varelser med låg attack. Kanske passar kortet bättre med Paladin, där kort som Humility, Aldor Peacekeeper, Keeper of Uldaman och, naturligtvis, Dragon Consort alla kan kombineras superbt med det. Även om det spelas ut ensamt borde det finnas gott om mål, med Twilight Guardian, Imp Gang Boss, Fandral Staghelm, Darkshire Councilman eller Bloodhoof Brave som särskilt lockande offer. Inte ett spännande kort, men removal-effekt kombinerat med hyfsad hälsa känns spelbart, så icke att underskattas.

Sidor: 1 2 3

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar