facebook_pixel
2K hoppas fortfarande på Battleborn

2K hoppas fortfarande på Battleborn

battleborn

Klassbaserade arenaskjutaren Battleborn har inte haft det lätt. Spelarantalet har inte nått de nivåer som Gearbox hoppats på, och man behöver inte vara en luttrad marknadsanalytiker för att kunna koppla detta nederlag till den konkurrerande braksuccé som är Overwatch. 2K är däremot inte redo att kasta in handduken utan tror på sitt spel.

Eurogamer rapporterar att 2K-ägaren Take-Twos vd Strauss Zelnick försökte rationalisera bakslaget under presskonferensen som följde bolagets ekonomirapport. “Vi tror att det fortfarande finns utrymme för att utvidga publiken för denna unika upplevelse över tid,” menade Zelnick. “Och 2K kommer att fortsätta driva engagemang och återkommande konsumtion i spelet genom tilläggsmaterial och virtuell valuta.”

Detta låter i stort som företagssnack för att fortsätta på den inslagna banan. Battleborn har lagt till en premiumvaluta och försöker sälja kontinuerlig dlc och små tillägg genom mikrotransaktioner. Blizzard gick från början en helt annan väg med sina kosmetiska loot boxes som undviker att fragmentera spelarbasen.

Mycket pekar ändå på att Battleborn snart blir free-to-play. Humble 2K Bundle 2 som salufördes för två veckor sedan erbjöd spelet för så lite som 15 dollar, och visst kunde detta ses som ett sista försök att få ut lite retail-pengar ur en titel som snart byter finansieringsmodell.

Har du spelat eller spelar du Battleborn? Medan Overwatch blivit ett fenomen så känns Battleborn som en titel som enbart flyter omkring i periferin. Visst finns det några die hard fans därute?

Om skribenten

Erik Bergérus

Lagom melankolisk pojkman som gillar sobert berättande och gamla saker.

Liknande artiklar