facebook_pixel
Playdeadgrundare lämnar Limbo- och Inside-studion

Playdeadgrundare lämnar Limbo- och Inside-studion

DinoDino Patti, en av grundarna bakom Playdead, har skrivit dansk spelhistoria. 2010 års firade Limbo (2011 på pc) följdes nyss av, om möjligt, ännu mer hyllade Inside. Men nu är det över. Via Twitter avslöjar Patti att han har sagt upp sig.

– Efter nästan 10 otroliga år med att ha byggt Playdead från en idé till att gjort två stora avtryck i branschen, lämnar jag företaget för att söka nya utmaningar.

Vad detta blir vet vi inte men av Pattis Linkedin att döma verkar det röra sig om oberoende entreprenörskap. Oavsett vad lämnar han Playdead när studion står på sin absoluta topp. I sin recension av Inside var Johan Martinsson tagen av den dunkla resan:

– Modet att inte skriva oss på näsan med ens ett enda litet ord, höjer det hela till en nivå där man reagerar på allting som om det vore första gången, ja, nästan som om man upplevde det på riktigt. Det är de riktigt bra spelens signum – de låter en inte stanna på utsidan, de suger in en och sedan är man där. På insidan.

 

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar