facebook_pixel
Lego Star Wars: The Force Awakens

Lego Star Wars: The Force Awakens

Kraften är måttlig med det nya Lego-spelet.

Låt mig berätta om mitt livs största misstag. En dag under den senare halvan av 90-talet fick jag för mig att alla mina Lego-borgar skulle rivas, och bitarna skulle blandas ihop och föda nya skapelser. Jag kunde ju alltid bygga ihop borgarna på nytt senare, tänkte jag. Det hände aldrig, några år senare sålde jag samlingen, och idag kan jag bara fantisera om hur fint det vore att ha kvar Kung Leos borg som prydnad i bokhyllan.

Nu kanske ni tänker att mitt liv knappast kan vara särskilt spännande om det där var mitt största misstag. Och då har ni rätt. Min vardag är helt okej, det är synd att klaga liksom, väldigt få djupa dalar men lika frånvarande höjdpunkter. Det ”mårar åpå” som vi säger i Österbotten, det knallar och går. Ungefär som Lego Star Wars: The Force Awakens.

Det är väldigt svårt att tycka illa om det här spelet. Och lika svårt att verkligen älska det. Jag har inte spelat särskilt många av Lego-spelen, men jag är tillräckligt bekant med dem för att omedelbart känna igen mig. Vi får styra en uppsjö olika karaktärer från filmuniversumet – prologen bygger på Return of the Jedi, enbart för att vi ska få spela som Darth Vader – och gå omkring och mosa saker bara för att bygga upp dem igen. Humorn är putslustig med mycket slapstick, och det drivs hejdlöst med Kylo Rens Darth Vader-crush. Pusslen är sällan mer än fartgupp på vägen och plattformsmomenten spelar ofta sig själva. Ibland gnistrar det till, ungefär som när jag hittar en ny spännande chipssort i närbutiken, men oftast är det bara okej och rullar på utan att väcka några känslor överhuvudtaget. Det ”mårar åpå”.

I korthet:

Vad är det?

Häftiga luftstrider bland vanligt Lego-blaj

Utvecklare

TT Games

Utgivare

2k

Web

lego.com/sv-se/starwars/games/videogame

Cirkapris

280 kr

Pegi

7 år

Testat på

Testat på
I5 4690K, Geforce GTX 970, 8 GB RAM

LEGO (2)
Normalt sett skyr jag pop-and-stop-strider, men här är de helt okej.

De arkaddoftande luftstriderna utgör tveklöst höjdpunkterna. De låter, ser ut och känns som Segas klassiska arkadspel. Snyggt, snabbt och okomplicerat. Årtusendefalken susar omkring bland Jakkus ruiner och pangar ner TIE fighters samtidigt som ett försiktigt leende kryper fram på mina läppar. Nästan lika engagerad blir jag av de nya cover-baserade eldstriderna på marken. Autosiktet är mer än generöst och ikonerna över fienderna enorma, så det är bara att luta sig tillbaka och låta spektaklet göra sitt. Det känns mer som Virtua Cop än Gears of War. Utmaningen är icke-existerande men går hand i hand med de okomplicerade kontrollerna. Det här hade bara varit frustrerande med högre svårighetsgrad.

Men varje gång jag stänger av spelet infinner sig samma tomma känsla. Lego Star Wars: The Force Awakens är som en hamburgare, den är god medan man äter den men bortglömd ett fåtal timmar senare. Och oj så sugen jag blir på korv och potatismos efteråt.

Lego Star Wars: The Force Awakens Reviewed by - .
3.1

Utslag

62
62
Småtrevligt och mysigt, men alldeles för slätstruket för att det ska vara värt att verkligen bry sig.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar