facebook_pixel
Så dominerar du med pistoler i Counter-Strike: Global Offensive

Så dominerar du med pistoler i Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike: Global Offensive är ett spel om teamwork, individuell skicklighet och ekonomihantering. En bra metod för att bli grym på det sistnämnda är att lära sig hantera spelets pistoler på rätt sätt.

Om du lär dig när du ska använda pistolerna så kommer du ha en enorm fördel när det gäller den ekonomiska biten, samt planeringen för kommande rundor. Om du dessutom vet hur du ska använda dem så kommer du bokstavligt talat kunna skjuta motståndarlagets planer i sank. Vinner ditt lag pistolrundan är ni på god väg mot en suverän omgång. Men även om ni förlorar rundan så finns det metoder för att begränsa hur mycket stryk er ekonomi tar. Med andra ord: det finns gott om anledningar att öva på pistolerna och vara uppmärksam på deras styrkor och svagheter.

Av PC Gamer-redaktionen

Pistolrundan

Glock-18, USP-s och P2000 har en sak gemensamt: de penetrerar inte skyddsvästar eller hjälmar. De gör dock en hel del skada på fiender som saknar skydd, i synnerhet på huvudet. Under pistolrundan har man bara 800 dollar, vilket inte räcker till en hjälm. På grund av detta fungerar nämnda pistoler väldigt bra under pistolrundor. Många gånger är det bättre att investera i en skyddsväst än att uppgradera till en annan pistol. Det finns dock undantag, som vi kommer ta upp inom kort.

Ett annat alternativ är att köpa ett antal granater – så länge som du har en plan. Det är också värt att nämna att en spelare på CT-sidan borde investera i ett defuse kit. Ingenting är mer frustrerande än att döda det andra laget bara för att finna sig i en situation där man inte har tillräckligt med tid för att desarmera bomben.

Glock-18

Glock-18 är inte lika precis som USP-s eller P2000 – men i gengäld rymmer den 20 kulor, och skotten sprids inte ut så mycket. Det betyder att det är en riktigt bra pistol för ”run & gun”. Det du bör satsa på när du använder Glock-18 under pistolrundan är att komma motståndarna så nära som möjligt, och sikta på deras huvuden. Detta eftersom de sannolikt har skyddsvästar på sig – och Glock-18 är sämst av alla pistoler på att penetrera dessa. Det är ofta smart att låta en eller två spelare köpa flashbangs och en rökgranat, bara så det blir lättare för dig att komma närmare den försvarande sidan. Se bara till att inte använda Glock-18 under eco-rundor om det inte är absolut nödvändigt, så du sedan har råd med en ”full buy”.

USP-s och P2000

Dessa två pistoler är galet precisa på långt håll, jämfört med terroristernas motsvarighet. På grund av detta kommer du vilja göra raka motsatsen till vad terroristerna vill: ditt jobb är att hålla ett långt avstånd mellan dig och motståndarna. Så länge som du klarar av det behöver du inte göra mer än att klicka långsamt och sikta på deras huvuden.

P250

P250 är en grym pistol som är väldigt precis på mediumlångt håll. Den är också bättre på att penetrera skydd än både Glock-18, USP-s och P2000 – vilket gör den idealisk för den andra rundan om du förlorar pistolrundan. Undantaget är om du är på terroristsidan och lyckades placera bomben, men förlorade rundan. Isåfall borde du inte köpa något alls, för att istället satsa på en ”full buy” i den tredje rundan.

I synnerhet bör du köpa P250 om du ska attackera/försvara ett område där du tror att du kan komma nära nog för att sno en SMG med ett snabbt headshot.

Tec-9 och CZ75-Auto

Det här kan vara två av de kraftfullaste pistolerna i Counter-Strike: Global Offensive – om de används på rätt sätt. Tec-9 är ett av undantagen från regeln för pistolrundor som vi nämnde tidigare. En spelare kan köpa skyddsväst och låta en lagkamrat släppa en Tec-9 åt henom. Det här ger terroristerna en nästan ostoppbar naturkraft på sin sida, som kan leda attacken.

Tec-9 är också ett utmärkt vapen att köpa i en ”force buy” om man planerar att använda sig av en snabb strategi. Det är en extremt kraftfull pistol som skjuter väldigt snabbt. Tyvärr är den inte särskilt pricksäker, vilket innebär att du behöver stå nära fienden. Men i gengäld påminner den om Glock-18 eftersom skotten inte sprids ut särskilt mycket – så det är fritt fram att kuta och skjuta.

Ett enda skott från CZ75-Auto kan vara dödligt på nära håll – även om motståndaren har hjälm. Det är ett av spelets starkaste vapen, men också otroligt svårkontrollerat. CZ75-Auto rymmer 12 kulor per magasin och skjuter väldigt snabbt. Det här betyder att du måste snegla runt hörn och överraska folk. Med andra ord får du sannolikt bara en chans att döda dem, så se till att göra det mesta av den. Om du lyckas skjuta ner någon med antingen en AWP eller assault rifle så har du orsakat stora ekonomiska problem för motståndarsidan – vilket gör att CZ75-Auto var väl värd att investera i.

Five-Seven

Five-Seven kan väljas istället för CZ75-Auto i loadout-menyn för CT-sidan. Den rymmer 20 kulor och kan döda bepansrade spelare med ett enda headshot. Skottens begränsade spridning och faktumet att de penetrerar skyddskläder gör att det är väldigt effektivt att spamma kulor på nära håll. Om du står lite längre bort från din måltavla borde du skjuta lite långsammare istället.

Eftersom Five-Seven bara kostar 500 dollar är den ett suveränt alternativ till P250 i den andra rundan – så länge du känner dig säker på att du kan döda åtminstone en fiende.

Desert Eagle

Ett av de mest ikoniska vapnen i Counter-Strike: Global Offensive. Genom åren har Desert Eagle gett oss en himla massa highlight-videor att avnjuta – och avundas. Vi tittar åt ditt håll, Happy…

CS:GO – Happy SICKEST DEAGLE ACE EVER?!

Must be the best highlight of 2015. INSANE.

Baksidan av det här är att Desert Eagle kostar hela 700 dollar – vilket gör den till spelets allra dyraste pistol. Den är väldigt precis på mediumlångt håll, och ganska pricksäker även på längre avstånd, samt berömd för sin sanslösa instakill-potential. Köp en Desert Eagle om du är suverän på att sikta och vet att du kommer ha råd med en full buy nästa runda, alternativt om ditt lag bestämmer sig för en force buy. Det här är en riktig handkanon, så underskatta inte dess kraft. Om du bemästrar Desert Eagle kommer dina motståndare ha anledning att frukta dig – även om du inte har råd med de större leksakerna.

Om skribenten

Alfred Holmgren

Omunter utvandrare med fäbless för långa promenader, rökiga arkadhallar och korta arbetsdagar. Har fler konsoler än kromosomer. Följ honom för allt i världen inte på Twitter.

Liknande artiklar