facebook_pixel
Gearbox överger inte Battleborn

Gearbox överger inte Battleborn

Man måste ändå tycka lite synd om Battleborn. Hur orättvist det än må vara har det förpassats till Overwatchs allt större skugga och antalet spelare har stadigt sjunkit samtidigt som Blizzard fortsätter notera rekordsiffror.

Just därför är det skönt att se hur 2K och Gearbox trots allt inte överger sin moba-inspirerade hjälte-shooter, utan fortsätter addera nyheter och förbättringar. Senast utannonserade de den nya hjälten Pendles som kommer att släppas till Season Pass-användare den 28e juli. Resten av världen får vänta till den 4e augusti för att få leka med den stuprörsjeansbärande reptilen.

Utöver det har Gearbox presenterat tre nya multiplayer-kartor, en för varje tävlingsläge, som kommer att dyka upp i nästa uppdatering. De kommer också lansera ett mer avancerat Spectator-system som låter åskådare röra kameran fritt runt kartan mitt under matchens gång. De kan också snabbt hoppa mellan spelare från båda lagen och viktiga positioner på banan. Förhoppningen är att det här ska utöka möjligheterna för streamare och video-kreatörer.

Hur mycket det här kommer göra för att ge Battleborn en andra andning låter vi såklart vara osagt. De som läst min recension vet att jag inte är något superfan, men jag kan inte sticka under stol med att spelet har potential, och att Gearbox fortsätter underhålla spelet med nytt innehåll är onekligen ett steg i rätt riktning.

Just nu kan du dessutom köpa spelet för endast 15 dollars (ungefär 130 kronor) som en del av Humble 2K Bundle. Då får du dessutom lite in-game-valuta och ett Starter Skin Pack, för att inte tala om flera andra spel från 2K, som Spec Ops: The Line, Mafia II, Duke Nukem Forever och Civilization V. Skynda att fynda!

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar