facebook_pixel
Från och med Batman har Telltalespelen multiplayer

Från och med Batman har Telltalespelen multiplayer

– Efter honom! Du måste fånga Jokern.
– Nej, men Robin då!? Han svävar ju i livsfara.
– I’m Batman!

Telltales titlar, vare sig det rör sig om The Walking Dead eller Tales from the Borderlands, tenderar att resultera i att familj och vänner flockas framför skärmen. Spelen är ju inte alls olika tv-serier, med den briljanta skillnaden att du själv kan styra händelseförloppet.

Hittills har bara personen som haft kontrollen haft makten, men från och med Batman och i alla framtida Telltalespel kommer publiken också ha chans att få tycka till på allvar och rösta på dialogalternativ. Ena läget är demokratiskt: majoriteten avgör. I det andra agerar spelaren diktator och har alltid sista ordet.

Det så kallade Crowd Play (tack, Shack News) ger spelaren en URL med vilken allt från en tittare till 2 000 plus (!) kan ansluta sig. Dessvärre finns i dagsläget latensproblem vilket omöjliggör streamande men då läget är här för att stanna håller vi tummarna för att Telltale löser det i framtiden.

 

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar