facebook_pixel
999 och Virtue’s Last Reward på väg till pc?

999 och Virtue’s Last Reward på väg till pc?

I fredags skrev vi om att Zero Time Dilemma hade lanserats på Steam. Idag recenserade den eminente Erik Bergérus samma spel med ett slutbetyg på 78 %.

Zero Time Dilemma är lika delar animemysig filosofidiskurs, lagom kul knep och knåp-pussel och explicita våldsskildringar. På något sätt lyckas dessa vitt skilda aspekter gifta sig oförskämt bra och bli en helhet som är lätt att rekommendera till de som tycker att premissen låter intressant.

Zero Time Dilemma är det tredje spelet i Zero Escape-serien, vilket vållar lite problem för oss pc-spelare. De två tidigare delarna har nämligen aldrig släppts på vår plattform. Spike Chunsoft insisterar på att Zero Time Dilemma lämpar sig både för nya och gamla fans, men herr Bergérus håller inte riktigt med.

– Jag spelade föregångaren Virtue’s Last Reward relativt nyligen, och även jag lämnas ibland konfys av karaktärernas motivationer och uppsåt i Zero Time Dilemma. Tidsresor är svårgripbara nog, och när de innefattar händelser över tre olika spel så är det besvärligt att hålla den röda tråden synlig.

Men nu har vi nåtts av potentiellt glädjande nyheter. Twitter-användaren Vaguely Horrible har rapporterat från Aksys Games panel på Anime Expo 2016. Vi ser logotyperna för 999: Nine Hours, Nine Persons, Nine Doors och Virtue’s Last Reward tillsammans med texten “porting in progress”. Aksys Games har tidigare lokaliserat samtliga titlar i Zero Escape-serien.

Någon mer information får vi inte för tillfället, men med tanke på att Zero Time Dilemma nådde pc blott två dagar efter 3DS- och Playstation Vita-versionernas lansering känner vi oss hyfsat säkra på att det här uttalandet innefattar pc-portar och Steam-lanseringar. Kanske det lönar sig att avvakta ett litet tag för de av oss som inte är bekanta med serien sedan tidigare, men helst spelar samtliga delar på pc.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar