facebook_pixel
Umbrella Corps

Umbrella Corps

En hafsig shooter byggd av gamla likdelar.

Det börjar lysande. Umbrella Corps vägrar starta. Det visar sig snart att många har samma problem, och att det beror på antivirusprogrammet, som inte vill låta spelet ta över min dator. För att kunna starta upp det måste jag varje gång tillfälligt släcka ner mitt antivirusskydd. Det var mäkta irriterande, men så här i efterhand förstår jag ju varför det reagerade som det gjorde. Det försökte bara skydda mig mot den tristess som är Umbrella Corps.

Konceptet i sig hade möjligen kunnat vara lite intressant. Ikläd dig rollen som ansiktslösa Umbrella-soldater från Resident Evil-serien. Men genomförandet är allt annat än spännande. Vad vi får är en repetitiv multiplayershooter med en sorglig ursäkt till singleplayer inkastad lite på sniskan. Umbrella Corps är strikt bakåtblickande, där vi förväntas bli upphetsade av att känna igen miljöer och fiender från de gamla, mycket bättre, spelen.

Det hade väl kunnat fungera som nostalgisk fanservice om spelet i övrigt var roligt. Men Umbrella Corps är innehållslöst och oinspirerat, och de snabba tre mot tre-matcherna saknar både tyngd och variation. Jag uppskattar farten i striderna, men kontrollerna är oprecisa och den märkliga mixen av tredjepersons- och förstapersonsperspektiv fungerar inget vidare. När du rör dig ser du din karaktär snett bakifrån, men när du siktar med vapnet zoomar det in i förstaperson på ett sätt som är svårt att riktigt vänja sig vid. Om det genomförts snyggare hade det nog inte varit några problem, men det känns mest klumpigt.

I korthet:

Vad är det?

En uddlös och menlös multiplayershooter i Resident Evil-universumet

Utvecklare

Capcom

Utgivare

Capcom

Webb

capcom.co.jp/bioUC

Cirkapris

270:-

Pegi

18 år

Testat på

Intel Core i7-2600K, AMD Radeon HD 6800, 8 GB RAM

1
Att spela ensam är verkligen inte att rekommendera.

Själva matcherna påminner om det gamla Gears of War-konceptet där man inte respawnas, och det lag som först dödar sina tre motståndare vinner rundan. Eftersom kartorna är små och matcherna korta blir inte väntan så lång även om du råkar dö först. Men striderna är så begränsade att jag snabbt tappar motivationen. Kartorna är oinspirerade och fula, medan zombierna som strösslats här och var mest är utfyllnad som inte tillför mycket alls till striderna. De anfaller bara om fienden lyckas förstöra ens ”zombie jammer”, och inte ens då är de särskilt farliga.

Det kan dessutom vara svårt att finna motståndare, av uppenbara skäl. Vill du slippa det usla singleplayerläget så får du nog lura dina vänner att skaffa spelet så att du garanterat har någon att spela med. Men då har du å andra sidan förmodligen inga vänner kvar sedan. Det är därmed bäst att undvika att ta värvning i Umbrella Corps helt och hållet.

Umbrella Corps Reviewed by - .
1.75

Utslag

35
35
Inte särskilt givande, varken för fans av Resident Evil eller multiplayershooters.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar