facebook_pixel
Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

LEVANDE DÖD TRÄDGÅRD som växer utan omväxling.

Av Mats Nylund

Föreställ dig en taktisk shooter där varje rörelse är genomtänkt. Du försöker att inte få ett enda grässtrå att vaja medan du försiktigt kryper mot ditt mål, utför din uppgift och försvinner utan att någon ens visste att du var där. Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 är raka motsatsen.

Jag är lite skeptisk till så grova genrehopp som detta. Att göra en shooter av ett småputtrigt, taktiskt basförsvararspel var en knäpp idé, men med det första spelet i serien lyckades Popcap ändå hyfsat. Det här är det svåra andra spelet, och den största nyheten är att du nu har en hubbvärld som du fritt kan kuta runt i. Här kan du plantera växter av olika slag, utföra små miniuppdrag och slåss mot de zombier som invaderar din vackra trädgård hela tiden. Du kan rentav byta lag och kämpa för nämnda zombiers goda (nåja) sak.

Charmant återgivning av en älskvärd ensemble.
Charmant återgivning av en älskvärd ensemble.

Här hittar du dessutom en hoper nya karaktärer, som du fritt kan byta mellan när du väl har låst upp dem. En butik låter dig – givetvis – köpa kortpaket som innehåller nya karaktärer, blomemojis som ger dem nya unika utseenden och allierade du kan plantera i blomkrukor under dina solouppdrag, eller bara lite här och var för att försvara din bas mot zombierna.

Hubbvärlden är onekligen charmerande, fylld av trogna och förvånansvärt vackra 3d-renderingar av alla klassiska zombier och växter. Men när jag lämnar den upptäcker jag en till synes ändlös rad av skjutaruppdrag av standardmodell: eskortera saker, skjut X antal saker eller försvara ett område. Vi har sett det förut, om än inte med tokroliga blommor och karismatiska zombier i huvudrollerna.

Visst, det här är en kompetent shooter. De många lustiga karaktärerna har specialförmågor som klart relaterar till deras funktion i världen och allt ser smått fantastiskt ut med den konsekvent fånroliga designen. Men variationen är låg och efter att ha spelat ett kort tag känns det redan som om jag har sett allt spelet har att erbjuda, inte minst det ändlösa malandet i likartade uppdrag som ger alldeles för lite pengar och xp tillbaka i slutet. Eftersom varje karaktär levlas individuellt, utan att påverka de andra, blir resultatet en ändlös jakt på erfarenhet, som inte gör någon glad.

PvZ: Garden Warfare 2 är en fantastiskt levande, gullig och galen titel som tyvärr inramar ett alltför innehållslöst och repetitivt spel. Jag älskar att titta på det, och att utforska dess bisarra landskap. Tyvärr älskar jag inte att spela det.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 Reviewed by - .
3.1

Utslag

62
62
En charmerande, levande värld som tyvärr saknar engagerande innehåll.

I korthet

Vad är det?

Hubbaserad gulleskjutare med blomster och zombier.

Utvecklare

Popcap Games

Utgivare

Electronic Arts

Cirkapris

600:-

Webb

pvzgw2.com

Pegi

7 år

Spelas på

Core i5-650 3,2GHz/Phenom 9850 Quad-core, 4 GB ram, Geforce GT640/Radeon HD 5750

Kolla även in

Splatoon till Wii U

Om skribenten

Liknande artiklar