facebook_pixel
Hitman Episode 2: Sapienza

Hitman Episode 2: Sapienza

Italienska rivieran går från solstänkt till bloddränkt.

Av Emil Kraftling

Nya uppstyckade Hitman fick en godkänd men något skakig inledning tidigare i år och jag efterlyste viss bot och bättring i min recension av det första avsnittet. Nu är del två här och det barkar lyckligtvis åt rätt håll.

De luxuösa salongerna i Paris får denna gång ge vika för den pittoreska italienska småstaden Sapienza, vilket bara är goda nyheter. Sapienza är av många anledningar mycket intressantare. Där förra delen var knuten till en enda stor fastighet har vi här ett komplett litet samhälle att idka lönmördande i. Det är bedårande vackert och även om kvadratmeterantalet antagligen inte är så annorlunda känns det betydligt större än Paris. Som om varje dörr, kloak eller gränd bjuder på unika möjligheter både för att ta sig an ditt huvudmål och för de bonusuppdrag som skapats av såväl utvecklare som spelare.

47:s nya hobby är att återskapa sina favoritscener ur Jönssonliganfilmerna.
47:s nya hobby är att återskapa sina favoritscener ur Jönssonliganfilmerna.

Storyn är fortfarande helt obegriplig och avsnittsformatet hjälper inte direkt i det avseendet. Denna gång är det dessutom en lite knepigare moralisk sits då dina mål tekniskt sett inte verkar förtjäna sitt öde på samma sätt som sist. Däremot är ditt uppdrag både betydligt mer utmanande och tillfredsställande och kräver mer tankeverksamhet av mig, särskilt delen där jag infiltrerade ett välbevakat underjordiskt laboratorium. Förklädnadsnivåerna är inte lika svartvitt stegrande som i Paris och med något enstaka undantag känns det väldigt logiskt.

Opportunities är återigen lite väl tillrättalagda, men känns i alla fall mindre som färdiga paketlösningar denna gång. Det är fortfarande en blandad giv dock. Ett blomsterbud som krockat bjuder på ganska underhållande tjuvlyssning, men samtidigt känns det helt ologiskt att han inte tycker sig kunna fullfölja sin leverans när olyckan var framme ett bokstavligt talat stenkast ifrån den adress dit han var på väg.

Sapienza lyckas på ett mycket bättre sätt än Paris ta till vara på områdets öppna format. Det känns verkligen som att jag har tonvis med möjligheter och den här gången är jag mycket mer sugen på att spela om uppdraget flertalet gånger. Uppriktigt sagt är jag ännu inte riktigt såld på formatet. Visserligen klämmer jag ur mer av varje uppdrag än jag gjort annars, men jag blir också irriterad över en månads väntan på nästa del – särskilt när denna kändes som en förbättring. Å andra sidan kanske det är just det uppstyckade formatet som tillät den förbättringen.

Hitman Episode 2: Sapienza Reviewed by - .
3.9

Utslag

78
78
En uppåtgående kurva för 47.

Vad är det?

Lönnmördarklassiker i ny uppstyckad form.

Utvecklare

IO Interactive

Utgivare

Square Enix

Webb

hitman.com

Cirkapris

80:- (460:- för hela säsongen)

Pegi

18 år

Testat på

I7 3770K, Geforce GTX 680, 16 GB RAM

Kolla även in

Hitman: Blood Money, PCG 114,
89 %

Om skribenten

Liknande artiklar