facebook_pixel
Cities: Skylines – Snowfall

Cities: Skylines – Snowfall

Skruvar ned temperaturen och vrider upp svårighetsgraden.

Av Olle Agebro


Cirkapris 120:-
Releasedatum Ute nu
Utgivare Paradox Interactive
Utvecklare Colossal Order
Multiplayer Nej
Webb paradoxplaza.com/cities-skylines-snowfall
Pegi 3
Det är lätt att tro på solenergi i en stad där solen alltid skiner. När Colossal Order lanserar den senaste expansionen till sitt Cities: Skylines slår den ned som en vass, isig snöboll innanför jackkragen hos alla oss som optimistiskt planerat våra klimatsmarta städer efter behagligt medelhavsklimat. De nya vinterkartorna får vilken oljeskeptiker som helst att tänka om. Att värma upp en hel stad med bergvärme svider nämligen rejält i plånboken.

Vintern, minusgraderna och snöstormarna är mer än bara estetiska lager. Rusningstrafiken kommer att röra sig än långsammare om dina plogbilar inte skött snöröjningen och uppvärmningen av stadens hus innebär också ordentliga elnotor. Ett mer energieffektivt sätt att värma upp staden är att bygga ut ett vattenburet fjärrvärmenät på samma sätt som du dragit vatten- och avloppledningar under staden tidigare. I dessa kombinationsledningar kan du även leda hushållsvattnet men de kostar också väsentligt mer än det vanliga ledningarna.

De initiala installationskostnaderna gör att du behöver tänka mer strategiskt när du expanderar staden och att utbyggnadstakten behöver ske något långsammare. Addera det faktum att den kyligare temperaturen tvingar dig till mer genomtänkta beslut även när det kommer till utbyggnad av skola, kollektivtrafik sjukvård och resten av välfärden. Det gör inte expansionen till någon revolution, men det ger en redan komplex stadssimulator ett ytterligare strategiskt djup. Enda egentliga smolket är att prislappen är hög sett till innehållet.

01

Cities: Skylines – Snowfall Reviewed by - .
3.5

Utslag

70
70
En expansion som ger Cities: Skylines ännu större djup. Men det är ett dyrköpt djup.

Om skribenten

Liknande artiklar