Call of Duty: Black Ops II

Call of Duty: Black Ops II

Publicerad

Call of Duty går en mörk framtid till mötes.

När Black Ops släpptes var den stora frågan om Treyarch skulle kunna axla manteln från det då nyligen avhoppsdrabbade Infinity ward, och kunna göra ett framgångsrikt Call of Duty utan att luta sig mot andra världskriget. Svaret blev ett otvetydigt "ja" och det kalla kriget-inspirerade Black Ops slog försäljningsrekord. Därför är intresset kanske ännu lite större nu när Black Ops 2 utannonserats, än när Modern Warfare 3 släpptes i höstas. Och förändringens vindar fortsätter att blåsa hos Treyarch. Även om Blops 2 är en direkt fortsättning på ettan, är det bara en liten del av det som utspelar sig under det kalla kriget. Sedan spolas tiden fram till år 2025, där världen befinner sig i ett nytt kallt krig mellan USA och Kina. När någon hackar sig in i den amerikanska arméns utbredda obemannade vapensystem och låter dem anfalla sina egna går saker riktigt fel.


http://www.pcgamer.se/bilder/?id=535750
Svävande krigsdrönare är framtiden. Och farliga.


Storyn är inte utan trovärdighet sett utifrån dagens satsningar inom militären och har skrivits av David Goyer, som tidigare varit medskribent på Batman begins och The dark knight. Än mer intressant är dock att Treyarch utlovar valmöjligheter i storyn och att spelet kan ta olika vändningar beroende på dina val. Det vore väldigt intressant i en spelserie som annars oftast kritiserats för sin linjära spelstil. Det finns mindre val såsom att följa med din trupp i ett anfall eller stanna kvar som krypskytteunderstöd, men också större val i form av något utvecklarna kallar "strike force". Det här är ett helt nytt spelläge som bjuder på taktiskt och öppet spelande i nivåer som är mer sandlådeinriktade. Tanken är att du ska kunna välja ett av flera möjliga uppdrag och beroende på vilket du väljer och hur du slutför det kommer storyn att ta olika vändningar. Du kommer inte att kunna gå tillbaka och spela de du inte valt, så det finns utrymme för omspelningsvärde.

Multiplayer är givetvis en viktig komponent och Treyarch menar att man vill lägga stort fokus på esportscenen. Bland annat innebär det funktioner som gör spelet lättare och roligare att titta på, för att främja åskådarvärdet. All multiplayer kommer att utspela sig under 2025, så ingen av spelets delar från 80-talet återkommer här. Det känns som att Treyarch är mer än villiga att ta serien framåt och försöka bryta ny mark. Black Ops var fortfarande ett väldigt linjärt och regisserat spel, medan tvåan ser ut att kunna få lite mer öppenhet. I all ärlighet behövs det något extra för att revitalisera serien. Försäljningssuccén lär vara ett faktum redan på förhand, men betygssiffrorna för Modern Warfare-serien har gått stadigt nedåt sedan originalet och om Black Ops inte ska gå samma väg gäller det att inte bli för bekväma. Förhoppningsvis får vi testa en spelbar version redan på E3.

On
Off

0 kommentarer