Afterwork på redaktionen, 12-14 maj

Afterwork på redaktionen, 12-14 maj

Efter en oerhört intensiv vår med idel stortitlar och toppbetyg till flera spel, var det som att både spelbranschen och vi behövde lite andrum. Prey dök förvisso upp och levererade en habil om än inte omvälvande upplevelse, och i The Sexy Brutale fick vi ett Groundhog Day för 2010-talet. I övrigt var det dock ganska tyst. Varför? E3. Om exakt en månad drar årets största spelmässa igång i Los Angeles, och just nu laddar spekutgivarna för fullt för att försöka blåsa oss av stolarna med flådiga trailrar för nya stortitlar. Maj är lugnet före sommarstormen.

Det har dock inte hindrat några intressanta utannonseringar att slinka igenom, frivilligt eller ej. Ett nytt Thief sägs var i görningen, ett nytt Far Cry likaså och hos våra egna Paradox går nyhetsfläkten på max i samband med deras Paradox con som pågår nu i helgen. Vi är förresten på plats så väl på PDXCON och E3. Mer om det senare!

 

Mats Nylund
Det är Mello i helgen! Vilket gör mig oerhört glad, eftersom jag då utan skuldkänslor kan spela spel i fred. Skämshögen har vuxit sig oanständigt stor, och överst ligger det (har jag hört) oerhört bra gå-och-titta-på-saker-spelet What Remains of Edith Finch. När jag är klar med det får jag nog nöja mig med att campa lite med The Hunter: Call of the Wilds nya tält-DLC. Världens mysigaste jaktspel börjar ta form på allvar, och jag njuter av varje pittoresk skogsglänta jag smyger igenom på jakt efter villebråd.

 

Fredrik Eriksson
Nya Twin Peaks har premiär om typ tio dagar. Alltså, det är ju helt sjukt!? Således bingekollar jag första säsongen igen (fantastisk) och ska sedan ta mig an säsong två (den pratar vi inte om) för att påminna mig om varför ugglorna inte är vad de förefaller att vara. I samma veva läser jag Laura Palmers dagbok och sedan tillkommer ytterligare en bok plus Fire Walk with Me. Jag har att göra. Emellanåt petar jag in lite Vikings, Anne på Grönkulla och Darksiders (trean gjorde mig sugen). Därpå blir det enorm och abnorm underhållning i form av Eurovision. En gott och blandat-helg.

 

Benny Holmström
Eurovisionen fortsätter vara världens bästa och sämsta tv-evenemang, så jag kommer följa finalen med stort intresse. Dock tar jag det som en PERSONLIG SKYMF att Finland inte tog sig vidare från den första semifinalen, då jag anser att den här låten var den bästa vi haft sedan Lordi. I övrigt blir det även en massa ishockey (jag kan inte minnas att Lejonen någonsin inlett en turnering så här skakigt, så mina förväntningar är inte direkt höga) och formel 1, direkt efter morsdagslunchen hos min syster på söndag. Kan Valtteri Bottas ta andra segern i rad? Givetvis.

 

Jerry Fogselius
Denna helg ska jag mest ha näsan nerstucken i Clash of Kings, den andra boken i George R.R. Martins minst sagt mastiga fantasyserie. Läste första boken (A Game of Thrones) förra året och planerar att ta mig igenom en bok per år. På så vis har jag förhoppningsvis blivit klar med den – ännu ej släppta – sjätte delen The Winds of Winter, lagom tills upplösningen A Dream of Spring går i tryck; runt år 2022-2023. Därefter kan jag börja se serien med gott samvete! Kommer pausa läsandet för att håna allt och alla i Eurovision-finalen, dock.

 

Joakim Kilman
Jag vet mest vad jag INTE ska göra. Kolla på melodifestivalen, till exempel. Det ska jag verkligen inte göra. Inte heller ska jag bada i rutten sill eller pierca ögonen med rostig spik. De tre hyfsat likvärdiga sakerna ska jag inte göra.
Däremot tänkte jag slöa lite, efter en ganska tung vecka med tunga besked och en massa oro. Kanske spela någon gammal favorit. Vad som helst som ger en varm och fin känsla. Kanske ligga på soffan och spela nåt SNES-spel på 3DS.

 

Rikard Olsson
Jag håller helt med Benny om att Finlands bidrag förtjänade bättre än att åka ut i semifinalen och att det här är en travesti. Någon myndighet borde kallas in och reda ut det här. Jag kräver svar.
Jag kommer således spendera helgen med att protestlyssna på Blackbird samtidigt som jag i hemlighet håller tummarna för att vinsten istället går till Kroatien (han ser exakt ut som Sam Tarly!) eller Rumänien (powerballad + rap + joddling = glad Rikard).

 

Mikael Hjalmarson
Jag är redo för Alien Covenant! Jag har betat av alla dokumentärer kring Alien från 1979 och även passat på att se mästerverket på bio. Nu kvarstår bara att räkna ner dagarna och invänta det som förmodligen blir en djup besvikelse. Helgen bör i alla fall vara fri från rymdtemat. Planen är att sätta tänderna i allt material jag kan komma över från Blade Runner istället. Jag har sett filmen hur många gånger som helst men har inte hunnit titta på allt extramaterial. Med uppföljaren på väg är det dags att bygga upp en orimlig förväntan så att jag senare kan tjura över att allt var bättre förr. Spelmässigt blir det nog Mass Effect: Andromeda och Battlefield 1.

 

Thomas Petersson
Efter 17 års mer eller mindre trogen tjänst har vår Ford Fiesta fått gå i pension. Därför ska det letas ny andrabil. Just nu är en S80 T6 ett av de mest intressanta objekten. Det ska också bytas från tipp- till griplastarvagn på traktorn, planeras för veranda vid nya huset och cyklas. Landsväg.
Det ska säkert jobbas lite, för det hör helgen (och alla andra dagar) till. Kanske, kanske får teven stå på under Eurovisionfinalen också, men fanken vet. Kanske hinner jag också spela lite, men fanken vet. Kanske får jag äta pizza men … ja ni hajar. På det hela taget en ganska typisk helg på landet bortom Göteborg.

Vad ska DU göra?!

Om skribenten

Profilbild på Thomas Petersson

Pappa, sambo, gamer, lantis, chefredaktör, skäggig. Favoritspel: Outcast, Deus Ex, Max Payne, Total War.Har du en vass penna eller vassa idéer för tidning eller sajt, kontakta mig!

Liknande artiklar