The Little Acre

The Little Acre

The Little Acre försöker charma oss med sin gulliga uppsyn, men bristen på personlighet gör det svårt att riktigt falla för det.

På förhand kändes det ju så lovande. Den fina handmålade grafiken och det faktum att Broken Sword-skaparen Charles Cecil varit inblandad på ett litet hörn väckte min nyfikenhet. Men ett äventyr kräver mer än en träffsäker yta. Det behöver en intrig, och karaktärer att bry sig om. Och där faller The Little Ace platt.

Premissen är väldigt simpel. Lily bor med sin far Aiden och farfar i en pittoresk stuga på den irländska landsbygden. Vi förstår att familjen haft det kämpigt då mamman inte längre är i livet, men detta är inget som utforskas närmre. Istället spenderar vi hela spelet med att famla i blindo efter någon sorts intrig.

Första pusslet går ut på klä på sig utan att behöva gå upp ur sängen. Det är en trevande inledning på ett väldigt trevande äventyr. Efter att ha lallat runt och löst lite småpussel råkar du dock hamna i en alternativ dimension när du aktiverat den mystiskt försvunne farfars märkliga maskin.

I korthet:

Vad är det?

Ett sött, gammaldags äventyr för yngre

Utvecklare

Pewter Games Studios

Utgivare

Curve Digital

Web

pewtergamesstudios.com/the-little-acre

Pris

120:-

Pegi

Ej klassificerat

Testat på

Intel Core i5 3,3 GHz, GTX 1070, 16 GB RAM

Morgontrötthet – kan relatera.
Morgontrötthet – kan relatera.

Det är här spelet borde ta fart, men inte mycket händer. Det växlar mellan Lily som försöker laga frukost, och Aiden som försöker hitta en väg hem. Det finns extremt få sidokaraktärer att interagera med, och miljöerna är både få och upprepande. Pusslen är enkla mest för att det sällan finns mer än ett par skärmar att leta efter lösningar på. Väldigt snart har du helt enkelt använt allt du kan på allt som går att klicka på.

Faktum är att The Little Acre allra mest framstår som ett barnspel. Ett sätt att introducera genren för en yngre generation. Men för att hålla barnens intresse hade det behövts ett tydligt narrativ. Som det är nu händer ingenting förrän alldeles mot slutet. Då plötsligt förklaras vad som hänt med farfar, och den trista och fult designade skurken blir plötsligt ett reellt hot, men det är så dags då. För sedan är det bara slut – efter högst två timmars speltid.

Istället för en berättelse matas spelaren med idel gulliga animationer och försök att ge karaktärerna personlighet genom halvdana oneliners. Lily är den karaktär som har rejält med charm, men hon kämpar i motvind mot ett taffligt manus och ointressanta pussel.

The Little Acre känns helt enkelt inte riktigt färdigt. Det är ett utkast. Löst sammansatta idéer som hade behövts utvecklas ordentligt för att fungera som ett färdigt, fullständigt verk. Det blir aldrig tillräckligt roligt, spännande eller klurigt. Det är fantastiskt gulligt, men det räcker liksom inte hela vägen i mål.

På senare år har vi skämts bort med fantastiska peka-klicka-äventyr av klassiskt snitt. Bara från svenska utvecklare har vi fått gripande skräckisen Fran Bow och charmiga The Journey Down. I den hårda konkurrensen har inte The Little Acre mycket att komma med. Förutom att det råkar vara ganska fint att titta på.

Gulligt är det ju.
Gulligt är det ju.
The Little Acre Reviewed by - .
2.7

Utslag

54
54
Gulligt att titta på, men alldeles för otillfredsställande som äventyr. Känns ofärdigt.

Om skribenten

Profilbild på Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar